Bor jag i Stockholm eller?

Ja, ibland blir jag fundersam. 1:a advent i helgen och inte ett snökorn i sikte! Bara plusgrader, regn, dimma och mörker! Fy, så trist det är! I och för sig så är det lättcyklat men det är väl också det ända positiva med denna höst/vinter - vädermässigt alltså!

Jag inser att jag börjar bli gammal när jag tänker tillbaka och minns Skyltsöndag med -20 grader. Då vågade vi knappt ta bilen in till stan, i rädsla att den inte skulle starta när man skulle hem. Men det är som sagt länge sedan! Så länge sedan att jag inte ens kommer ihåg när det var, typ 20 år sedan eller något sånt. Nu önskar jag kanske inte att det skulle vara -20, men så där en fem grader kallt och tillräckligt med snö för att kunna åka lite skidor, skulle vara perfekt!

Positivt med denna höst är att det har varit helt underbart skönt och roligt att skriva D-uppsats. Att få planera sina dagar själv, allt efter humör och vilja - helt perfekt! Att jag sedan har lärt mig en hel del nytt ser jag som en bonus ; )

Inte blir det sämre av att jag har helgstädat klart och nu bara kan sitta ner (å sticka?) en timme eller två innan gullungarna börjar välla in och skita ner mitt nyvaskade golv! Har ingen matta i hallen just nu för gulle-Smilla spydde ner den i natt och maken, den stackarn, klev rätt i spyan när han skulle ta in tidningen : D Så mattan hänger på tork (kommer väl att ta år innan den blir torr i detta väder) och de trasmattor jag lade ut istället blev inget fint - även om Smilla blev hellycklig och drog ett par race omedelbums, så nu ligger en matta kvar i hallen - hopknycklad - lillgumman måste ju oxå få ha lite kul, så här på fredag kväll!





Sticka!?

Ja, då menar jag sticka som i handarbete. Fick ett ryck nyss och blev sugen på att börja sticka igen! Det var nog 25 år sedan sist. Hitta en del enkla tips på "stickningar" på nätet, så jag kutade ner i förrådet och letade i tyglådan och kunde konstatera att någon stickare/virkare har jag aldrig varit. Hittade två par rundstickor, två par "vanliga" stickor en virknål och några små nystan.

Inte tillräckligt för att börja något projekt direkt, men jag började i alla fall med att försöka lägga upp några maskor med virknålen och insåg att jag glömt bort hur man gjorde. Tur att ingen såg mina rodnande kinder ; ) Hur som haver så googlade jag på virkskola och fick fram en fin sida som beskrev virkning steg för steg, men det hjälpte föga - hade stora problem med att få igenom kroken i öglan!

Så jag sket i virkningen och provade stickorna istället! Det gick mycket bättre (fast jag erkänner att jag var tvungen att kolla hur man gjorde aviga maskor på en stickskola)! Känner mig jätte sugen och vill iväg och köpa garn nu på en gång! Tyvärr för mig - men kanske inte för de anställda - så är affärerna stängda - uret börjar närma sig 23, så istället har jag kollat in på nätet om Åhlens eller Clas Ohlson har garn, för det är väl de enda affärerna som är öppna i morgon söndag - eller föresten - fick just en idé - Ica & Coop kanske har - för på Ålens & C.O hittade jag då inget garn.

Nä, nu ska jag sluta drömma om handarbete och fixa fram lite termosar m.m för i mogon 9.30 ska jag kränga fika under sonens ib-match!