Sommartid och patriotiska norrlänningar

Sommartider hej, hej sommartider ... så trött på morgonen och så pigg på kvällen!
Precis när det hade börjat bli ljust på morgonen och jag kände mig nästan pigg när jag klev upp, så var det dags att vrida fram klockan till sommartid. Nu är det mörkt igen (ja, mörkare i alla fall) och jag känner mig allt annat än pigg!

För oss här uppe i norr är sommartiden meningslös, vi har ju ljust dygnet runt på sommaren men solidariska som vi norrlänningar är, så skruvar vi också fram (och tillbaka) våra klockor vår och höst. Vad gör man inte för sin nation?

Det talas mycket om att vi norrlänningar är tröga och introverta men sällan om hur patriotiska vi är. Jag menar; vi har gett bort vår skog, malmen i våra berg, vår arbetskraft och effekten av våra utbyggda älvar, men vad har vi fått i gengäld? Filmer som Jägarna och Varg?

Ja, jag vet att jag är orättvis - vi har ju också fått möjlighet till kultur och nöje - bara en timmes flygresa bort ; )

Nej, nu spårar jag iväg utan kontroll och utan ork att utveckla mig mera i ämnet. Det var ju sommartidens trötthetseffekt som var huvudtemat för detta inlägg, men se hur det kan gå när man bloggar, ser på The Voice samt planerar dagen schema samtidigt. Vart jag riktigt ville komma har jag glömt och har inte tid till att fundera mer över, då jag om en liten stund ska ta bussen till Björkarnas Stad för studier på avancerad nivå : ))

Fy f.. vad det snöar

Trodde i min enfald att vintern led mot sitt slut, men idag har det snöat hela dagen! Solen har lyst med sin frånvaro och det har varit så där grått och halvskumt hela dagen. Vet att det brukar bli så här men jag blir endå besviken. Gillar vintern men ogillar slask, isiga och spåriga cykelbanor och det är just där vi är nu. Inte mkt att göra än att härda ut och se fram emot att det i alla fall inte är så lång period med slask här uppe hos oss.

Var ute och gick i morse och halkade på isen som gömts under nysnön. Upptäckte ikväll att jag nog har sträckt mig i ryggen för det gör ont utav bara den. Få se hur det känns i morgon, för jag halkade igen nyss när jag skulle till bilen och då gjorde det riktigt ,riktigt ont på samma ställe, SUCK!

Katter bland oss


Smilla gumman njuter av vårsolen.

Drash Syn - vår älskade son som inte längre är med oss.

Drazzes pappa - Maksian Sinishko - vår hjälte som togs ifrån oss allt för snabbt!

Malkov och Smilla - far och dotter

Vår första sibbe - Malkov.