Fredag och en hel helg väntar!

Väntar gör jag också - på den utlovade värmen som ska komma hit till norrlande under helgen. Temperaturer runt 28 grader har vädernissarna och nissorna lovat. Så enormt skönt det ska bli. De sista dagarnas stormande har gjort mig grinig och elekare än vanligt och nu behöver mina nära och kära få lite positiva vibbar från mig ett tag!

Stor gull har kommit hem efter två nätter i skogen. Trött, skitig, hungrig men nöjd! Han har tillsammans med klassen promenerat den gamla kyrkstigen från Burträsk till Staan. Bra gjort i stormen, tycker jag!

Om en timme ska jag och lillgull på staan och kolla in skolavslutningskläder, på hans initiativ ska tilläggas! Kan bli en ny erfarenhet - positiv sådan - då shopping inte tillhör hans favorit sysselsättning. Vi får väl an se!

I övrigt väntar sandlassning i helgen, då maken tände till och engagerade sig i mina planer för blomstebänken. Den är numera utgrävd och väntar på "isolering" samt sand, för att senare plattläggas med marksten. Få se om jag får fingret ur ... ja ni vet vad och får fram kameran, så jag kan dela med mig av arbetet, säkerligen mkt intressant att se för andra ; ) Två fotbollsmatcher ska oxå beskådas samt en middag hemma hos goa vänner, vilket jag ser fram emot. Vi bor i samma stad och trivs fint ihop och ända ska det vara så långt mellan gångerna vi ses - otroligt!

Nä, nu ska bullarna ur ugnen och Volvon till Kvantum, så helgen blir räddad från "Kylskåpet är ju helt tomt! Har vi inget att äta hemma? Ni måste ju handla! Ska vi äta på MAX?"

Vistelsen i Paradiset är över för denna gång!

Ja så var man hemma igen! Skön har helgen varit och fylld av hårt fysiskt arbete - precis som jag ville! Vi har tagit ner några vindfällor och forslat hem stockarna med handkraft - ja okej - vi använde hjulet oxå - men vi sköt skottkärran för egen maskin! Spåren efter höstens stormar är oxå avlägsnat från gräsytorna och båten är sjösatt - nu ser vi bara fram mot en kanonsommar ; )

Tog några bilder i tidig vårprakt - ja i "Paradiset" är det fortfarande tidig vår - ligger rätt bra åt norr ; )

Lövutsprickning


En droppe i ...


Grodperspektiv


Gammal och ärrad av tidens tand


Kalldimma på väg in


Naturens färgpalett i skyn


och på marknivå


Fjolårets prakt - är hyggligt vackert även i år


Leia, ung men med visdom i blick


Kida - Åå det ligger i luften ...

Nu har jag gett upp ...

Ja, inte livet men dock hoppet om att min fallstudierapport ska kunna ge uttryck för någon djupare kunskapsbildning hos vare sig mig själv eller åt någon annan, som mot förmodan kommer att läsa den. Nu tar jag lååång helg! Ska bara göra fyskiska saker med mig själv. Inte en tanke ska ägnas åt analyserande eller litteratur hänvisningar m.m. Jag ska kratta, kapa ved, fiska, städa, gräva, se på tv, läsa någe´skönlitterärt osv. Hoppas bara att vädret inte blir allt för dystert då det flesta som jag planerar göra bygger på regnfritt väder!

Har försökt ta itu med mitt chokladberoende i veckan och köper mörk choklad med mintsmak för att på så sätt få ner min chokladkonsumtion som på senare tid börjat göra en allvarligt hot (nåja, allt e´ju relativt) mot vår ekonomi - för att inte tala om hotet ( å nu e´ja´seriös) mot min beachlook i sommar. T.o.m sonen komenterade mitt chokladintag genom att fråga "Är det så här du bygger upp din strandfigur till i sommar?"  Yes, svarade jag ironiskt men konstaterade han faktiskt hade rätt. Det har byggts på en del på senaste tiden!

Just nu spöregnar det ute och lillgumsan vill inte komma in. Hoppas hon har hittat tak över pälsen för annars kommer vi att få en blöt kisse i bilen ; ) luktar inte lika illa som blöt hund men illa ändå!