Vackra Kroatien

for vi tll efter fyra dagar i huvudstaden. En vecka i 34 graders värme - ja i alla fall fyra dagar men strålande sol, en med helt okej väder och två riktigt regniga dagar. Trevliga människor, kristallklart vatten, god mat och kulturlämningar utöver det vanliga.

Copacabana stranden just nedanför hotellet



Gamla stan i Dubrovnik, även kallad Stari Grad






Midsommarafton tillbringades på ön Lopud, en av Elafitöarna. Efter cirka en timmes färjetur väntade en 25 min utmaning i form av en het promenad över bergskammen till stranden Sunj som kan skryta med en riktigt härlig sandstrand. Paradiskänslan infann sig direkt! Jordgubbar och champagne avnjöts, även om jag själv satte skumpan i halsen och det mesta bubblade ut genom näsan - inte så mysigt direkt - men glada skratt från mina resekamrater - stora som små, blev min "belöning".


På en av våra (jag och min vapendragerska) upptäckspromenader hittade vi denna vackra vägg


Vanlig trappa ner till bad


Oväder på intågande - blixtar och dunder - utan magiska under ; )


Maken blev förälskad i denna lilla båt


och äldsta sonen drömde om en resa med en annan liten skuta ...


själv fångade jag dagen och njöt var eviga dag!

Skolavslutning i norr

är väl som skolavslutning i söder - till och med vädret verkar vara detsamma! men visst är det ljuvligt att se alla lyckliga ungdomar rusa omkring. I tidags när jag cyklade hem från jobbet hade jag turen att få se två par som var på väg till studentbalen. Flickorna var helt bedårande vackra och pojkarna så stiliga i sina kostymer! Men det kostar en hel del pengar, så en självisk del av mig hoppas att ståhejet runt studenten/ examen ska mattas av innan det blir mina söners tur att ta studenten ; ) vilket för den ena bara är två år bort, så det får jag nog glömma. Får börja spara istället : )

I övrigt så väntar skolavslutningar i grunskolan i morgon och sentimental som jag är finns risk att tårar kommer att flöda när eleverna börjar sjunga "Jag sitter på ett berg, där solen ...", den är så gudomligt vacker när barnen sjunger den att det inte går att beskriva!

Jag sitter på ett berg
när solen just gått ner
en röd-gul vacker färg
så långt som ögat ser
och vinden är så varm
den fläktar på min arm
jag önskar inget mer
än det jag just nu ser

Tänker dessa rader framförda av klara barnröster och tvåstämmigt - snyft, säger jag bara!

Länge sedan sist men ...

nu kommer ett inlägg i alla fall. Kanske borde denna blogg byta namn till veckobloggen då det oftast går en vecka mellan inläggen ; ) Nu är det äntligen sommarlov från universitetet, även om ordinarie arbete startar på måndag och denna veckas två sista dagar ska vikas till finjusteringar av fallstudie och självvärdering, vilket känns ganska overkligt men otroligt skönt. Har bara inte fattat det ännu!

Måndagens hemresa från Björkarnas stad drog ut på tiden då bussen klappade ihop 5 mil från staan. Kom hem 1 1/2 timme senare än beräknat. Inte kul men inte mkt att göra åt.  Chauffören var inte glad han heller men alla tog det med fattning och stämmningen bland oss strandsatta var god.

Det börjar som tidigare sagt dra ihop sig till skolavslutning och i förra inlägget redogjorde jag för mina farhågor ang. shopping med lilleman. Kan avslöja att vi efter 30 minuter hade hittat det han ville ha och glada och nöjda - båda två -gjorde vi ett snabbt avslut medan humöret var på topp - hos oss båda!